onsdag 21 maj 2008

Företagare utan koll

Tänkte passa på att tipsa om Lyxfällan som går i morgon Torsdag på TV3. I detta avsnitt handlar det om företagaren Marzena som driver ett framgångsrikt företag. Dessvärre verkar hon inte ha koll på hur man driver ett företag.

Det har varit ett liknande avsnitt förut om en kille som tjänade otroligt med pengar men dessvärre betalade han aldrig någon skatt eller egenavgifter. Jag förstår inte hur man som egenföretagare kan vara så naiv och tro att allt kommer lösa sig fast man inte betalar skatt och andra avgifter. I Sverige måste man dra in väldigt mycket pengar (iaf om man har enskild firma, lite mindre när man har ett AB) om man skall kunna leva på sin verksamhet. Det är inte roligt att betala in det men däremot är det en förutsättning för att man skall kunna driva sitt företagande vidare utan problem.

Hur då vissa företagare uppenbarligen inte bry sig om detta är för mig en gåta. Ingen kan vara så dum och naiv och tro att det inte kommer att slå tillbaka i framtiden. Nu är det alltså dags för Marzena och eftersom det är lyxfällan så kommer givetvis det att lösa sig för henne som det gör med alla som är med i programmet.

Om du driver företag kan det ändå vara läge att ta in lite kunskap hur man inte bör driva ett företag.

Torsdag TV3, 20.00

Inga kommentarer: